UPDATE/ Atenție! Meteorologii prelungesc până vineri codul galben de instabilitate atmosferică

UPDATE/ Atenție! Meteorologii prelungesc până vineri codul galben de instabilitate atmosferică
Sursa foto: Popsuievych de la Getty Images Pro

ACTUALIZARE (14:48) Meteorologii prelungesc până vineri codul galben de instabilitate atmosferică. Vineri, în intervalul orelor 08:00 - 13:00 vor fi manifestări de averse puternice însoțite de descărcări electrice, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-30 l/m2 și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

ȘTIRE INIȚIALĂ (09:32) Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Avertismentul este valabil pentru ziua de 13 iunie, intervalul de ore 11:00 - 22:00.

În perioada menționată, pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2 și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Sursa foto: Facebook/SHS

Ultimul cod galben de instabilitate atmosferică a fost emis pe 11 iunie. Ploile și vântul puternic au provocat zeci de pagube în mai multe regiuni ale țării. Totodată, au fost confirmate două decese. Este vorba despre o fetiță de 12 ani din Chișinău și un bărbat de 36 de ani din Stânga Nistrului.