Treisprezece localități din țară rămân în continuare fără energie electrică, în urma furtunii din 11 iunie

Treisprezece localități din țară rămân în continuare fără energie electrică, în urma furtunii din 11 iunie
Sursa foto: Premier Energy Distribution/Facebook

Treisprezece localități afectate de intemperiile din seara zilei de 11 iunie rămân încă deconectate de la energia electrică, potrivit situației de operative de la ora 7:00 din 13 iunie curent, anunță compania Premier Energy. Echipele de intervenție operativă lucrează în continuare la restabilirea rețelelor avariate.

Premier Energy, care livrează energie electrică consumatorilor din centrul și sudul țării,  anunță că în prezent sunt înregistrate 220 de rupturi de conductoare. În acest context, compania atrage atenția asupra necesități respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice.  

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni, copaci sau diferite construcții;
  • marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • monitorizați cu strictețe local aflării copiilor și explicați-le cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică.

Dacă observați careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma instituțiilor publice) sunteți îndemnați să informați imediat operatorul de distribuție la numărul 022 43 11 11.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Precipitațiile abundente și vântul puternic din seara zilei de 11 iunie au cauzat pagube în mai multe colțuri ale țării, inclusiv în capitală. zeci de localități au rămas fără energie electrică din cauza firelor rupte de vânt. Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decretat situație de forță majoră.

Furtuna a făcut două victime în țară. Este vorba despre o fetiță de 12 ani din capitală, care a fost găsită fără suflare sub un copac doborât de furtună, și un bărbat de 36 de ani care a murit după ce a fost strivit de o creangă desprinsă dintr-o salcie pe malul râului Nistru.

Copila ucisă de un copac în Capitală ieșise la plimbare cu o prietenă. Ce spune mama fetei
Copila găsită astăzi fără suflare sub un tei prăbușit în sectorul Buiucani al capitalei ieșise la plimbare cu o prietenă. Mama fetiței a declarat pentru TV8 că, ulterior, fiica sa a dispărut, iar telefonul era deconectat. „M-a chemat și pe mine afară, dar am zis că nu ies. A zis
ACTUALIZARE/ Regizorul Arcadie Spoială ar fi bărbatul strivit de un copac pe malul râului Nistru
ACTUALIZARE (15:32) Bărbatul care ar fi decedat este regizorul Arcadie Spoială. Fratele său a declarat pentru newtv.md că familia sa va veni cu un anunț. ȘTIRE INIȚIALĂ (11:13) Un bărbat de 36 de ani din satul Garmațkoe, raionul Dubăsari, a murit marți seara, după ce a fost