Meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică: Se prevăd ploi cu descărcări electrice

Meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică: Se prevăd ploi cu descărcări electrice
Imagine simbol. Sursa foto: antena3.ro

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Avertismentul este valabil pentru 29 mai, în intervalul orelor 12:00 - 24:00.

Astfel, în perioada menționată, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 l/m2, cu grindină slabă și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

old.meteo.md.

Un cod similar a fost emis marți, 28 mai, de către SHS. Ploile au provocat pagube, atât în capitală, cât și în alte orașe ale țării. În acest sens, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a îndemnat fermierii afectați să anunțe primăriile locale.

Agricultorii care au înregistrat pagube în urma precipitațiilor, îndemnați să anunțe primăriile
Fermierii care au fost afectați de precipitațiile abundente sunt îndemnați de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) să contacteze primăriile locale. Potrivit MAIA, informația obținută va ajuta instituția evalueze exact pagubele și să intervenă cu măsuri de suport. Astfel, ag…