Arbori doborâți și rupturi de conductoare electrice. Municipalitatea intervine în capitală, după ploile abundente

Arbori doborâți și rupturi de conductoare electrice. Municipalitatea intervine în capitală, după ploile abundente
Colaj ziar.md.

Primăria Municipiului Chișinău anunță că toate serviciile gospodărești din oraș intervin în sectoarele capitalei pentru a înlătura consecințele ploii abundente și a vântului din dimineața zilei de miercuri, 29 mai.

Astfel, pe străzile bd. Dacia, Calea Orheiului, Muncești și Valea Crucii au căzut crengi, iar câțiva arbori cu sistemul radicular la suprafață au fost doborâți la sol.

Angajații de la Regia „Exdrupo” verifică străzile cu risc sporit de inundații și intervin prompt cu măsuri de prevenire a situațiilor problematice. Totodată, la necesitate, sunt ridicate grilajele de la gurile de scurgere, pentru a asigura o evacuare eficientă a apei de pe carosabil și a menține siguranța pe drumurile municipale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit municipalității, sunt înregistrate rupturi ale conductorilor electrici care au afectat circulația transportului electric, iar în prezent echipele Regia Transport Electric remediază situațiile de avariere.

În contextul avertizării meteorologice, Primăria face apel către locuitorii capitalei să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea.

Ploi cu descărcări electrice și grindină slabă. Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe întreg teritoriul țării până la miezul nopții. Potrivit meteorologilor, în țară se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină slabă și intensificări ale…