Agricultorii care au înregistrat pagube în urma precipitațiilor, îndemnați să anunțe primăriile

Agricultorii care au înregistrat pagube în urma precipitațiilor, îndemnați să anunțe primăriile
Sursa foto: Fb/ȘTIRI DIN LEOVA

Fermierii care au fost afectați de precipitațiile abundente sunt îndemnați de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) să contacteze primăriile locale. Potrivit MAIA, informația obținută va ajuta instituția evalueze exact pagubele și să intervină cu măsuri de suport.

Astfel, agricultorii sunt îndemnați să se adreseze Direcțiilor agricole raionale în termen de 24 de ore de la declanșarea situației excepționale, pentru a înainta un demers oficial, scris în formă liberă, către primăria în raza căreia sunt amplasate terenurile agricole gestionate, indicând suprafața de culturi agricole afectată.

În baza solicitării va fi convocată Comisia pentru Situații Excepționale locală, care va evalua gradul de afectare a culturilor și va coordona măsurile de sprijin necesare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ploile abundente au provocat pagube și în capitală. Responsabilii de la Primărie au intervenit la mai multe adrese.

Arbori doborâți și rupturi de conductoare electrice. Municipalitatea intervine în capitală, după ploile abundente
Primăria Municipiului Chișinău anunță că toate serviciile gospodărești din oraș intervin în sectoarele capitalei pentru a înlătura consecințele ploii abundente și a vântului din dimineața zilei de miercuri, 29 mai. Astfel, pe străzile bd. Dacia, Calea Orheiului, Muncești și Valea Crucii au căzut cr…
Ploi cu descărcări electrice și grindină slabă. Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe întreg teritoriul țării până la miezul nopții. Potrivit meteorologilor, în țară se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină slabă și intensificări ale…