Mașinile cu volan pe dreapta vor putea circula și noaptea în R. Moldova

Mașinile cu volan pe dreapta vor putea circula și noaptea în R. Moldova
Sursa foto: Jupiterimages de la Photo Images

Mașinile cu volan pe dreapta vor putea circula și noaptea în Moldova. Parlamentul a adoptat joi, 29 februarie, un amendament la proiectul privind facilitarea activității mediului de afaceri IV, care permite acest lucru.

În proiect este menționat că prin operarea modificărilor propuse, va fi permisă circulația pe drumurile publice ale R. Moldova a vehiculelor care au volanul amplasat pe partea dreapta, numai în cazul în care îndeplinesc condițiile tehnice prevăzute în Regulamentul circulației rutiere.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Prin urmare, va fi modificat Regulamentul Circulației Rutiere, unde vor fi specificate condițiile tehnice pentru circulația vehiculelor, prin echiparea sau ajustarea în mod obligatoriu a farurilor care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are la dispoziție o lună pentru a adopta regulamentul și cerințele tehnice.

Amendamentul se regăsește în proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (facilitarea activității mediului de afaceri IV), aprobat joi, 29 februarie, în lectura a doua.

Noi măsuri de reducere a birocrației pentru mediul de afaceri, votate de Parlament în lectură finală
Parlamentul a aprobat, în ședința din 29 februarie, în lectură finală, pachetul de reducere a birocrației pentru facilitarea activității mediului de afaceri din R. Moldova. Modificările operate prevăd impunerea mai multor reglementări ce vor sprijini mediul de afaceri din țară prin reducerea costuri…