Maia Sandu și Volodimir Zelenski, discuții la Tirana despre „viitorul comun” al R. Moldova și Ucrainei în UE

Maia Sandu și Volodimir Zelenski, discuții la Tirana despre „viitorul comun” al R. Moldova și Ucrainei în UE
Sursa foto: Facebook/ Maia Sandu 

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a participat pe 28 februarie la summitul regional Ucraina - Europa de Sud-Est, care are loc în capitala Albaniei, orașul Tirana. Șefa statului a declarat în cadrul evenimentului că R. Moldova va continua să facă totul ce-i stă în puteri pentru a sprijini Ucraina în fața invaziei ruse.

În cadrul reuniunii, președinta Maia Sandu a avut o întâlnire cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu care a discutat despre rezistența continuă a Ucrainei în fața invaziei ruse și despre viitorul nostru comun în cadrul UE.

„La doi ani de apărare eroică în fața agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei, am reconfirmat sprijinul hotărât al R. Moldova pentru victoria Ucrainei și o pace durabilă. Chiar în aceste zile, un nou lot de ajutor umanitar, ce constă din echipamente electrice, medicale, sticlă și produse alimentare, a fost trimis spre orașul Mîkolaiiv. Moldova și cetățenii săi vor continua să facă totul ce le stă în puteri pentru a sprijini țara vecină, care rezistă invaziei ruse și astfel protejează și pacea noastră. Summitul de la Tirana a fost încă o oportunitate pentru Moldova de a se alătura apelurilor către comunitatea internațională de a spori sprijinul pentru Ucraina”, a spus președinta Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a avut discuții bilaterale cu gazda summitului, prim-ministrul Edi Rama, și cu președintele Muntenegrului, Jakov Milatović. În discuții, liderii și-au reafirmat angajamentul de a aprofunda relațiile bilaterale, de a consolida cooperarea regională și de a avansa pe calea spre UE.