„Blinken go home”. Mai mulți susținători ai lui Ilan Șor, documentați de Poliție pentru că au blocat bulevardul Dacia

„Blinken go home”. Mai mulți susținători ai lui Ilan Șor, documentați de Poliție pentru că au blocat bulevardul Dacia
Colaj ziar.md. Sursa: Telegram/Gagauzia24

Poliția anunță că mai mulți susținători ai lui Ilan Șor au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare, după ce au blocat în mod intenționat bulevardul Dacia. Se întâmplă în contextul vizitei la Chișinău a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken.  

„În contextul acțiunilor desfășurate la periferia capitalei (Porțile Orașului) în mod intenționat fiind blocat bd.Dacia de către un grup de persoane care aparțin organizației “Șor” și care au venit preponderent din UTA Găgăuzia, Inspectoratul General al Poliției precizează că aceștia au ignorat în mod abuziv decizia Primăriei Chișinău și cerințele Poliției de a nu bloca partea carosabilă, motiv pentru care organizatorii au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare”, anunță Poliția.

Mai multe persoane au organizat un protest la Porțile Orașului Chișinău, în contextul vizitei în R. Moldova a secretarului de stat american Antony Blinken. Oamenii au ieșit cu pancarte pe scrie „Blinken go home, we don’t want a war” (Blinken, du-te acasă, nu vrei război - n. red.) sau „Moldovans are peaceful people! We don’t need NATO” (Moldovenii sunt un popor pașnic! nu avem nevoie de NATO - n. red.).

Pentru ziua de miercuri, 29 mai, poliția și primăria capitalei au anunțat mai multe restricții de circulație în centrul Chișinăului și pe arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău.

0:00
/
0:00
/
Lăsați pe parbrizul mașinii un număr de telefon. Recomandări pentru șoferii din Chișinău
Astăzi, 29 mai, secretarul de stat american Antony Blinken întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova. În acest context, Poliția anunță că traficul rutier va fi parțial restricționat pe anumite străzi. Șoferii care au dubii dacă este sau nu permisă parcarea pe anumite străzi, în contextul delegație…