Luna Pădurii: Mai mulți copii din Leova au instalat căsuțe pentru păsări și au participat la jocuri educative în natură

Luna Pădurii: Mai mulți copii din Leova au instalat căsuțe pentru păsări și au participat la jocuri educative în natură
Colaj ziar.md. Sursa foto: Inspectoratul Pentru Protecția Mediului/Facebook

52 de copii de la grădinița „Fluturaș” din localitatea Filipeni, Leova au avut oportunitatea să învețe mai multe despre habitatul pădurii, anunță Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Inspectorii de mediu din Leova au organizat o acțiune educativă în acest sens.

În cadrul acestei acțiuni, copiii au avut ocazia să instaleze căsuțe destinate faunei locale din pădure. De asemenea, au fost organizate concursuri educative, menite să stimuleze interesul și cunoștințele copiilor despre natură și protecția mediului. La finalul activității, copiii au fost recompensați cu dulciuri și fructe.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că aceste evenimente nu numai că educă tinerii în privința protejării mediului înconjurător, dar și îi implică activ în acțiuni practice pentru conservarea și îmbunătățirea ecosistemului local.

În R. Moldova a demarat Luna Pădurii, marcată în fiecare an între 15 martie – 15 aprilie, un eveniment ce are ca scop evidențierea rolului pădurii în menținerea echilibrului în natură.

0:00
/
Sursa video: Inspectoratul Pentru Protecția Mediului/Facebook