Locuitorii din Sagaidac, Hănăsenii Noi și Cotovscoe și-au ales primarii. Rezultatele alegerilor locale noi și parțiale

Locuitorii din Sagaidac, Hănăsenii Noi și Cotovscoe și-au ales primarii. Rezultatele alegerilor locale noi și parțiale
Imagine simbol

Comisia Electorală Centrală a făcut publice rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și parțiale din alte 5 localități din țară, care s-au desfășurat pe 19 mai curent.

Astfel, în satul Sagaidac, raionul Cimișlia, 671 de persoane s-au prezentat la urnele de vot pentru a-și alege primarul. Candidatul care a acumulat cele mai multe voturi este Cojocaru Ion, din cadrul Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” - 412 voturi sau 61,40%.

În cazul comunei Tîrnova, raionul Dondușeni, lupta se va da în turul doi. Asta după ce Gîsca Vladimir din cadrul Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Filipaș Ruslan din cadrul Partidului Politic „ŞANSĂ” au obținut 39,70%, și respectiv 29,35%, dintre voturi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, funcția de primar în comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova, va fi ocupată de Lungu Iurie din cadrul Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Acesta a obținut 60.42% dintre voturi.

Palic Gheorghi, singurul candidat la funcția de primar în satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia, a obținut 262 de voturi.

În cazul Consiliului local în satul Cairaclia, raionul Taraclia, rezultatele sunt următoarele:

  • Partidul Comuniştilor din R. Moldova - 38;
  • Partidul Politic Partidul „RENAŞTERE” - 41;
  • Partidul Politic Partidul pentru Viitorul Moldovei - 67;
  • Partidul Politic „ȘANSĂ” - 260.

Concomitent, în cazul Consiliul local în satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia, Partidul Politic Mișcarea Alternativa Națională a obținut 247 de voturi.

Pe 19 mai, în nouă localități din țară au avut loc alegeri locale noi și parțiale. Peste 10.700 de cetățeni au fost așteptați la urnele de vot.

În nouă localități din țară au loc alegeri locale noi și parțiale. Peste 10.700 de cetățeni, așteptați la urnele de vot
Astăzi în nouă localități din R. Moldova se desfășoară alegeri locale noi și parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Până la ora 21:00, la urnele celor 13 secții de votare sunt așteptați 10.765 de alegători. Alegeri locale noi pentru o nouă componență a