În nouă localități din țară au loc alegeri locale noi și parțiale. Peste 10.700 de cetățeni, așteptați la urnele de vot

În nouă localități din țară au loc alegeri locale noi și parțiale. Peste 10.700 de cetățeni, așteptați la urnele de vot
Imagine simbol. Sursa foto: PNUD Moldova

Astăzi în nouă localități din R. Moldova se desfășoară alegeri locale noi și parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Până la ora 21:00, la urnele celor 13 secții de votare sunt așteptați 10.765 de alegători.

Alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale au loc în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, iar pentru funcția de primar - în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Alegeri parțiale pentru funcția de primar se desfășoară în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), până la ora 09:00, în total, dreptul la vot a fost exercitat de către 414 de alegători sau 3,8 % din cei așteptați la urnele de vot.

Cei mai activi sunt alegătorii din comuna Hănăsenii Noi și orașul Strășeni, unde s-a înregistrat o participare de 6,47% și, respectiv, 5,41%.

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu până la ora 14:00. Cererea va fi însoțită și de un certificat medical.