Locuitorii din comuna Tîrnova și orașul Bucovăț vor ieși din nou la vot pe 2 iunie

Locuitorii din comuna Tîrnova și orașul Bucovăț vor ieși din nou la vot pe 2 iunie
Imagine simbol

La începutul lunii iunie, în două localități din țară va avea loc turul doi al alegerilor locale noi. Mai exact, este vorba de comuna Tîrnova, din raionul Dondușeni și orașul Bucovăț, din raionul Strășeni. Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că scrutinele se vor desfășura în data de 2 iunie.

CEC precizează că înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin.

„Plafonul maxim al mijloacelor financiare ce pot fi transferate sau utilizate în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi nu va depăși plafonul stabilit prin hotărârea CEC în care se includ cheltuielile deja raportate pentru turul întâi”, explică responsabilii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur.

Amintim că, duminică, 19 mai, în nouă localități din R. Moldova au avut loc alegeri locale noi și parțiale. Alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale au loc în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, iar pentru funcția de primar - în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Alegeri parțiale pentru funcția de primar se desfășoară în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Locuitorii din Sagaidac, Hănăsenii Noi și Cotovscoe și-au ales primarii. Rezultatele alegerilor locale noi și parțiale
Comisia Electorală Centrală a făcut publice rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și parțiale din alte 5 localități din țară, care s-au desfășurat pe 19 mai curent. Astfel, în satul Sagaidac, raionul Cimișlia, 671 de persoane s-au prezentat la urnele de vot pentru a-și alege primarul. C…