VIDEO/ Rușii își iau rămas bun de la liderul opoziției Alexei Navalnîi

VIDEO/ Rușii își iau rămas bun de la liderul opoziției Alexei Navalnîi
Sursa foto: Meduza

Rușii își iau rămas bun de la liderul opoziției, Alexei Navalnîi. Acesta va fi înmormântat vineri, pe 1 martie, în cimitirul Borisov din cartierul moscovit Marino. Slujba religioasă de înmormântare va începe la ora 14:00, ora Moscovei.

Poliția rusă a început încă de miercuri să patruleze în zona cimitirului unde va fi îngropat Navalnîi. Atât lângă lăcașul de cult, unde a fost amenajată sala pentru priveghi, cât și în cimitirul în care va fi înmormântat opozantul, au fost montate garduri metalice.

Mai multe camere de supraveghere și alte dispozitive care pot servi drept inhibitori ai semnalului de internet și de telefonie mobilă au fost totodată amplasate pe stâlpii de iluminat de la cimitir.

Pe 16 februarie 2024, serviciul penitenciar rus a declarat că Navalnîi a murit după ce s-a simțit rău și și-a pierdut cunoștința în timpul unei plimbări prin IK-3, închisoarea cu regim dur din Siberia, unde opozantul rus se afla de la sfârșitul lunii decembrie.

Timp de nouă zile, familia lui Navalnîi a acuzat autoritățile ruse că refuză să predea trupul politicianului după moartea acestuia. Atunci când mama lui Navalnîi a reușit în sfârșit să ridice cadavrul fiului ei, mai multe obstacole au apărut în organizarea înmormântării. Toate agențiile de servicii funerare au refuzat să se ocupe de înmormântare. Apropiații politicianului nu au reușit să-l înmormânteze pe Navalnîi pe 29 februarie, zi în care Putin a rostit discursul despre starea națiunii, pentru că „nu a existat nici măcar o singură persoană disponibilă să sape un mormânt”.

Navalnîi va fi înmormântat vineri. Echipa politicianului: Toată lumea își va putea lua rămas-bun de la Alexei
Slujba de înmormântare a lui Alexei Navalnîi va avea loc vineri, pe 1 martie, la Biserica Icoanei Maicii Domnului din Maryino, Moscova. Purtătoarea de cuvânt a regretatului opozant rus, Kira Iarmîș, a anunțat că ceremonia va începe la ora locală 14:00 și i-a îndemnat pe toți cei care vor