La final de mandat, ambasadorul Ucrainei în R. Moldova a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic”

La final de mandat, ambasadorul Ucrainei în R. Moldova a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic”
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

La final de mandat, ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Marko Șevcenko, a fost decorat cu medalia Meritul diplomatic, clasa I - cea mai înaltă distincție a Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău. Potrivit diplomației moldovenești, gestul reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării lui Șevcenko în consolidarea relațiilor dintre cele două țări.

„În cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a ambasadorului Marko Șevcenko, s-a intensificat dialogul dintre țările noastre, s-au semnat o serie de acorduri importante și s-a reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Relațiile dintre R. Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice”, se precizează în comunicatul MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, s-a arătat convins de faptul că, „indiferent unde se va afla”, Marko Șevecenko va rămâne un prieten fidel al R. Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„L-am asigurat pe Marko Șevcenko că R. Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie. Sunt convins că nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă”, a conchis Popșoi.

Amintim că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a rechemat pe Marko Șevcenko din funcție pe 29 martie, după ce mandatul acestuia a expirat în decembrie 2023. Noul șef al misiunii diplomatice de la Chișinău va fi Alexei Danilov, fostul secretar al Consiliului Național de Securitate al Ucrainei.

Diplomatul, istoric de profesie, a fost numit în funcția de ambasador al Ucrainei în R. Moldova în 2020. Anterior, în perioada 2003-2007, acesta a lucrat în calitate de consilier politic la ambasada Ucrainei în R. Moldova.

UPDATE/ Marko Șevcenko, rechemat din funcția de Ambasador al Ucrainei în R. Moldova. Cine va prelua funcția
UPDATE 14:15/ Deputatul Radei Supreme de la Kiev, Alexei Goncearenco, a anunțat că Oleksii Danilov, demis recent din funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, va fi numit ambasador al Ucrainei în R. Moldova. (Știre inițială 13:24) Președintele Ucrainei, Volod…
Zelenski a anunțat cine va prelua mandatul de ambasador al Ucrainei în R. Moldova
Aleksei Danilov, demis pe 26 martie din funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, preia mandatul de ambasador al Kievului la Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Volodimir Zelenski pe 29 martie. Potrivit lui Zelenski, Danilov și-a exprimat dorința de a deveni…