La Chișinău va fi organizată conferința „Inteligența Artificială & Big Data”. Vor fi prezenți specialiști din mai multe țări

La Chișinău va fi organizată conferința „Inteligența Artificială & Big Data”. Vor fi prezenți specialiști din mai multe țări
Sursa foto: Just_Super de la Getty Images Signature

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED) anunță că la Chișinău va fi organizată conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, un eveniment care va explora potențialul transformator al tehnologiilor din domeniul inteligenței artificiale și big data în accelerarea progresului uman. Evenimentul va reuni experți, lideri de afaceri, reprezentanți ai sectorului educațional și autorități publice din Statele Unite, Germania, Singapore, Romania, Estonia, Latvia, Polonia, R. Moldova.

Timp de două zile, participanții vor putea să se implice în sesiuni livrate de speakeri naționali și internaționali, care vor vorbi despre utilizarea IA și big data în domenii precum educația, finanțele, afacerile și serviciile publice.

Printre aceștia se numără David Shrier, Imperial College London | MIT, profesor de practică în IA și Inovație, futurist; Carmen-Daniela Micu, membră fondatoare și directoare generală ENVISIA-Boards of Elite; Dragoș Tudorache, membru al Parlamentului European, co-raportor pentru Actul privind Inteligența Artificială al UE; Mircea Geoană, Secretar General Adjunct la NATO, președinte fondator al Institutului Aspen România; Lavinia Neagoe, Google, director de Inginerie și Responsabil Tehnic pentru sediul din București și alții.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, vor avea loc o serie de paneluri de discuții în cadrul cărora vor fi abordate teme precum utilizarea inovațiilor și tehnologiilor în domeniul sănătății, utilizarea Inteligenței Artificiale în beneficiul omenirii, IA & Big Data în Business sau Inteligența Artificială în sectorul agricol.

Concomitent, în cadrul evenimentului vor fi abordate provocările contemporane și posibilitatea de a valorifica puterea tehnologiei pentru a îmbunătăți calitatea vieții și pentru a încuraja dezvoltarea țărilor din Europa de Est.

Evenimentul va avea loc în perioada 18 - 19 aprilie 2024, la centrul Tekwill, strada Studenților 9/11, Chișinău. Persoanele care vor să participe trebuie să se înregistreze AICI.