Kremlinul a inclus-o pe Iulia Navalnaia pe lista „teroriștilor și extremiștilor”

Kremlinul a inclus-o pe Iulia Navalnaia pe lista „teroriștilor și extremiștilor”
Sursa foto: Reuters

Autoritățile ruse au inclus-o pe văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaia, pe lista „teroriștilor și extremiștilor”. Acest lucru este raportat de agenția rusă de stat RIA Novosti, care face trimitere la site-ul Serviciului Federal de Monitorizare Financiară (Rosfinmonitoring).

Acum câteva zile, tribunalul Basmannîi din Moscova a arestat-o ​​în lipsă pe Iulia Navalnaia, sub acuzația de „participare la o comunitate extremistă”. În mesajul serviciului de presă al tribunalelor din Moscova se menționa că Navalnaia „a fugit de ancheta preliminară și, prin urmare, a fost anunțată în urmărire”.

„Instanța a admis cererea anchetei și a dispus o măsură preventivă sub forma reținerii pe o perioadă de două luni. Perioada de arestare se va calcula de la data extrădării acesteia în Federația Rusă sau din momentul detenției pe teritoriul Rusiei”, se mai arată în comunicat.
Navalnaia, arestată în lipsă în Rusia. Reacția văduvei principalului opozant al lui Putin
Tribunalul Basmannîi din Moscova a arestat-o în lipsă pe Iulia Navalnaia, sub acuzația de „participare la o comunitate extremistă”. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al tribunalelor din Moscova. Potrivit RIA Novosti, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi a fost inclusă și pe lista p…

La scurt timp după acest anunț, văduva regretatului opozant rus a venit cu o reacție, în care l-a acuzat din nou pe președintele rus de omorul lui Alexei.

Iulia Navalnaia a părăsit Federația Rusă în 2021. În februarie 2024, după moartea lui Alexei Navalnîi, Iulia a promis că va continua cauza soțului ei. În acest timp, ea a fost distinsă cu mai multe premii și a a fost aleasă în funcția de președinte al Organizației Internaționale pentru Drepturile Omului, Human Rights Foundation (HRF).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Amintim că Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, a murit pe 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Siberia. Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea liderului opoziției, care a fost înmormântat pe 1 martie la Moscova.

Atât președintele SUA Joe Biden, cât și unii lideri europeni, au declarat că vinovat de moartea lui Alexei Navalnîi este nimeni altul decât Vladimir Putin.