Într-o săptămână, 95 de moldoveni au fost răniți în urma unor accidente rutiere. Câți au solicitat ambulanța

Într-o săptămână, 95 de moldoveni au fost răniți în urma unor accidente rutiere. Câți au solicitat ambulanța
Sursa foto: Facebook/Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

95 de moldoveni, dintre care 27 de copii, au avut de suferit în urma unor accidente rutiere, în perioada 8 - 14 aprilie, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Potrivit instituției, 87 pacienți cu diverse traumatisme, inclusiv 26 copii, au fost transportați la spital.

Potrivit CNAMUP, peste 14.370 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută.

„Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu următoarele urgențe: 3.626  urgențe cardiovasculare, inclusiv 53 pacienți cu sindrom coronarian acut și 1.951 urgențe neurologice, inclusiv 233 accidente vasculare cerebrale și 1.426 apeluri pe motivul diverselor urgențe traumatologice”, a notat instituția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


În perioada menționată, 56 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu alcool, medicamente, ciuperci, monoxid și dioxid de carbon. Totodată, au fost înregistrate 94 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 50 de cazuri mușcături de animale/înțepături de insecte.

Din numărul total de persoane care au solicitat ambulanța, peste 5.991 de persoane au fost internate în spital, inclusiv 1.311 de copii.