Institutul Oncologic a fost dotat cu un aparat unic în țară: „Un pas important în lupta împotriva cancerului”

Institutul Oncologic a fost dotat cu un aparat unic în țară: „Un pas important în lupta împotriva cancerului”
Sursa foto: Ministerul Sănătății 

Șansele de vindecare a pacientelor care suferă de maladii oncoginecologice vor crește datorită noului aparat performant de brahiterapie 3D, instalat la Institutul Oncologic. Evenimentul de inaugurare a avut loc miercuri, 24 aprilie. Aparatul de brahiterapie, în sumă totală de 319,5 mii de euro, a fost donat de Agenția Internațională de Energie Atomică (AIEA), anunță Ministerul Sănătății.

„Echipamentul este dotat cu cele mai moderne tehnologii, care permit specialiștilor plasarea cu înaltă precizie a unei doze mari de radiații direct în apropierea tumorii și distrugerea celulelor canceroase, protejând în același timp țesuturile sănătoase din organism. Tratamentul prin brahiterapie are efecte secundare minime și îmbunătățește semnificativ calitatea vieții pacientelor. Procedura este minim-invazivă, sigură, eficientă, nedureroasă, nu presupune internare, iar recuperarea este rapidă”, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

Aparatul de brahiterapie, în sumă totală de 319,5 mii de euro, a fost donat de Agenția Internațională de Energie Atomică (AIEA). Lucrările de reparație a spațiului destinat Serviciului de brahiterapie au constituit circa 1 milion de lei, surse alocate din bugetul de stat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Această inaugurare reprezintă, potrivit Ministerul Sănătății, un pas important în lupta împotriva cancerului, care permite extinderea accesului la tratament oncologic și modernizarea acestuia în conformitate cu cele mai înalte standarde europene.

Ministerul Sănătății susține că în ultimii doi ani a investit, cu suportul partenerilor externi, suma de circa 100 milioane lei în Institutul Oncologic.