Încă un angajat al ambasadei ruse în R. Moldova a fost declarat persona non grata

Încă un angajat al ambasadei ruse în R. Moldova a fost declarat persona non grata
Sursa foto: Newsmaker.md

Ministerul de Externe (MAE) de la Chișinău anunță că ambasadorului Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a R. Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

Totodată, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persona non grata pe teritoriul R. Moldova și urmează să părăsească țara.

Mai devreme, presa rusă anunța că Oleg Vasnețov a fost convocat la MAE, după desfășurarea alegerilor în stânga Nistrului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Alegerile prezidențiale în Rusia s-au desfășurat în perioada 15 - 17 martie. Deși Chișinăul a autorizat deschiderea secției de vot doar în cadrul ambasadei, Tiraspolul a deschis șase secții de vot.

Ulterior, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), iar la ieșire din clădirea Ministerului de Externe, Vasnețov a declarat că „dreptul la vot nu poate fi limitat în nicio țară”.

46.179 de persoane din stânga Nistrului, care au cetățenie rusă, au participat la alegerile pentru funcția de președinte al Rusiei, la cele șase secții de vot deschise ilegal. Presa din regiune, cu referire la datele așa-numitei comisii electorale centrale, anunță că 97% din alegători și-au dat voturile pentru Vladimir Putin.

Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat la MAE, după desfășurarea alegerilor în stânga Nistrului
Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul de Externe, după desfășurarea alegerilor prezidențiale din Rusia în stânga Nistrului, a anunțat ria.ru. Ministerul de Externe de la Chișinău nu a comentat deocamdată informația. 0:00/1× Alegerile prezidențiale în Rusia s…
97% dintre alegătorii din stânga Nistrului au votat pentru Putin la alegerile prezidențiale
46.179 de persoane din stânga Nistrului, care au cetățenie rusă, au participat la alegerile pentru funcția de președinte al Rusiei, la cele șase secții de vot deschise ilegal. Presa din regiune, cu referire la datele așa-numitei comisii electorale centrale, anunță că 97% din alegători și-au dat votu…
Moscova deschide secții de votare în stânga Nistrului. Ambasadorul rus la Chișinău, convocat la MAE
Ministerul de Externe anunță că ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, este convocat marți, 12 martie, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Reacția vine după ce Tiraspolul a anunțat că va deschide șase secții de votare pentru alegerile prezidențiale ale Rusiei. „În cadrul întrev…