97% dintre alegătorii din stânga Nistrului au votat pentru Putin la alegerile prezidențiale

97% dintre alegătorii din stânga Nistrului au votat pentru Putin la alegerile prezidențiale
Foto: ziar.md

46.179 de persoane din stânga Nistrului, care au cetățenie rusă, au participat la alegerile pentru funcția de președinte al Rusiei, la cele șase secții de vot deschise ilegal. Presa din regiune, cu referire la datele așa-numitei comisii electorale centrale, anunță că 97% din alegători și-au dat voturile pentru Vladimir Putin.

Zona de Securitate scrie că la alegerile pentru funcția de președinte al Rusiei 2024 au participat 46.179 de persoane, dintre care 24.341 în Tiraspol, 10.959 - Bender/Tighina, 5.908 - Râbniţa și 4.971 - Grigoriopol.

Presa din regiune, cu referire la datele așa-numitului organ electoral, spune că pentru Vladimir Putin au votat 97% din alegători, pentru vicepreședintele Dumei de Stat, Vladislav Davankov - 0,86%, pentru deputatul Partidului Comunist Rus, Nikolai Haritonov - 0,83%, iar pentru liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), Leonid Slușki - 0,45%.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a Rusiei anunță că Vladimir Putin a câștigat alegerile din cu peste 87% din voturi.

Alegerile prezidențiale din Rusia au fost organizate în premieră pe parcursul a 3 zile, în perioada 15 - 17 martie. În afară de Vladimir Putin, alți trei candidați au participat în cursa pentru funcția de președinte al Rusiei. Este vorba despre Leonid Sluțki, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), Vladislav Davankov, vicepreședintele Dumei de Stat, precum și Nikolai Haritonov, deputat al Partidului Comunist Rus.

În cele trei zile de scrutin, autoritățile electorale ruse au raportat mai multe incidente în secțiile de votare. Oamenii au turnat vopsea verde și dau foc la urnele de vot în semn de protest față de Putin. Potrivit proiectului OVD-Info, 86 de persoane din 21 de orașe au fost reținute în timpul celor trei zile de alegeri.