Moscova deschide secții de votare în stânga Nistrului. Ambasadorul rus la Chișinău, convocat la MAE

Moscova deschide secții de votare în stânga Nistrului. Ambasadorul rus la Chișinău, convocat la MAE
Sursa foto: emerging-europe.com

Ministerul de Externe anunță că ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, este convocat marți, 12 martie, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Reacția vine după ce Tiraspolul a anunțat că va deschide șase secții de votare pentru alegerile prezidențiale ale Rusiei.

„În cadrul întrevederii, diplomatului rus îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a R. Moldova”, a notat MAE.

Mai devreme, presa din stânga Nistrului anunța că în regiune vor fi deschise șase secții de votare pe 17 martie. Astfel, oamenii sunt chemați începând cu ora 08:00 și până la 20:00 la urnele de vot din Tiraspol, Bender, Grigoriopol și Râbnița.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

La mijloul lunii februarie, Mihai Popșoi, ministrul de Externe de la Chișinău, a anunțat că R. Moldova a interzis organizarea alegerilor prezidenţiale oriunde în afara misiunilor diplomatice, iar „dacă se va încerca organizarea scrutinului oriunde în altă parte, acest lucru va fi contraproductiv”.

Astfel, R. Moldova a permis deschiderea unei secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, în incinta ambasadei de la Chișinău.

Alegerile prezidențiale din Rusia de vor desfășura, timp de trei zile, în perioada 15-17 martie 2024. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de șase ani. Dacă va fi reales, acesta va fi unul dintre cei mai longevivi conducători din istoria Rusiei.

Putin, în vârstă de 71 de ani, se află la putere ca președinte sau prim-ministru din ultima zi a anului 1999, când Boris Elțîn a demisionat și l-a numit președinte interimar.

Presa de la Moscova: Cetățenii ruși din R. Moldova vor putea vota la prezidențialele din martie. Reacția MAE
Presa de stat de la Moscova anunță că R. Moldova a permis deschiderea unei secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, în incinta ambasadei de la Chișinău. Solicitați de ziar.md, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al R. Moldova au declarat că „vor reveni” cu deta…
Moscova anunță că rușii din „țările neprietenoase” pot vota la scrutinul prezidențial din martie
Moscova va deschide secții de votare în toate țările pentru alegerile prezidențiale din 15-17 martie, inclusiv în țările „neprietenoase”, dar în unele vor fi secții mai puține ca în trecut, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Printre țările în care…