Încă 150 de panouri electronice vor fi instalate în stațiile din capitală. Ce informații vor afla locuitorii

Încă 150 de panouri electronice vor fi instalate în stațiile din capitală. Ce informații vor afla locuitorii
Colaj ziar.md. Sursa foto: Primăria municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chișinău își propune să instaleze încă 150 de panouri informative la stațiile de așteptare până la sfârșitul anului curent, a anunțat viceprimarul capitalei, Ilie Ceban. În prezent, în Chișinău sunt cinci panouri de acest tip.

„Locuitorii capitalei care așteaptă transportul public pot vedea ruta care o așteaptă în cât timp o să ajungă. Este aplicația Tranzy, însă nu toți au acces la internet, această informație este publică, fiind conectată cu GPS-ul din troleibuz. În prezent, toate unitățile de transport au GPS”, a declarat acesta.

Viceprimarul a mai precizat că pasagerii, la fel, vor putea vedea și informațiile despre avarieri și întârzieri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„De foarte multe ori sunt închise anumite porțiuni de drum și noi anunțăm pe canalele noastre oficiale, însă nu toți le văd la timp și așteaptă la stațiile unde nu vor veni unitățile”, a conchis acesta.

În prezent, locuitorii capitalei au posibilitatea de a vedea ora la care ajunge transportul public la stație prin intermediul aplicației Tranzy.

În august 2023, Primăria a testat panourile informative în patru stații de așteptare a transportului public din capitală.