Guvernul a aprobat eliberarea din funcție a șefului Serviciului Vamal. Cine va asigura interimatul

Guvernul a aprobat eliberarea din funcție a șefului Serviciului Vamal. Cine va asigura interimatul
Sursa foto: Serviciul Vamal

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat, în ședința din 10 aprilie, demisia din funcție a șefului Serviciului Vamal, Igor Talmazan. Interimatul funcției de șef al instituției va fi asigurat de Viorel Doagă.

Potrivit deciziei Guvernului, Igor Talmazan este eliberat din funcția de șef al Serviciului Vamal din data de 10 aprilie 2024. Viorel Doagă va asigura interimatul funcției de șef al Serviciului Vamal. Reprezentanții Executivului susțin că Viorel Doagă are o experiență de circa 20 de ani în cadrul instituției. Acesta a activat în diferite funcții în cadrul Serviciului Vamal și cunoaște domeniul.

În 2019, Viorel Doagă a asigurat interimatul funcție de șef al Serviciului Vamal.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Igor Talmazan și-a anunțat demisia din funcția de șef al Serviciului Vamal pe 4 aprilie, în urma perchezițiilor efectuate de Centrul Național Anticorupție în cadrul unui dosar de corupție de la Aeroport, în care sunt vizați mai mulți inspectori vamali.

Igor Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 - noiembrie 2022, fiind numit din nou în funcția respectivă la data de 20 februarie 2023.

Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia din funcție
Serviciul Vamal din R. Moldova a rămas fără conducător. Igor Talmazan, care a condus instituția din februarie 2023, și-a anunțat demisia din funcție într-o postare pe Facebook. „(...) Ultimul caz, în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de c…