Grecia impune restricții pentru 200 de plaje. Turiștii nu au voie să-și pună umbrelele sau șezlongurile pe aceste locuri

Grecia impune restricții pentru 200 de plaje. Turiștii nu au voie să-și pună umbrelele sau șezlongurile pe aceste locuri
Sursa foto: DW

Aproape 200 de plaje din Grecia sunt acum protejate de lege. Asta înseamnă că turiștii nu vor mai mai putea amplasa umbrele sau șezlonguri pe aceste locuri. Pe lângă asta, au mai fost prezentate și alte restricții. Astfel, vor fi total interzise petrecerile cu mai mult de zece persoane sau boxele, precum și prezența mașinilor, scrie Observator News, cu referire la The New York Times.

Guvernul grec a publicat vineri o listă cu 198 de plaje unde sunt interzise petrecerile și adunările mari, în cea mai recentă încercare de a limita dezvoltarea și de a aborda reacțiile la mulțimile de turiști care coboară pe teritoriul țării.

Mișcarea vine pe fondul unei frustrări crescânde în rândul locuitorilor insulelor grecești și a părților continentale de coastă, care sunt populare în rândul vizitatorilor străini. Protestele s-au transformat într-o „mișcare de prosoape de plajă” la nivel național vara trecută, când localnicii nemulțumiți s-au plâns că sunt împinși de pe propriile plaje de companiile care caută să profite de un boom turistic care a adus peste 32 de milioane de vizitatori străini în Grecia anul trecut.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Plajele de pe listă se află în zone incluse în programul Natura al Uniunii Europene, o rețea de habitate vulnerabile din întreaga Europă care sunt protejate de legislația europeană.

Printre plajele enumerate vineri se numără locuri de pe insule populare precum Milos, Naxos, Lesbos, Samothrace și în sudul peninsulei Peloponez.