Generalul Sîrski recunoaște că forțele ucrainene sunt în dificultate în regiunea Harkov

Generalul Sîrski recunoaște că forțele ucrainene sunt în dificultate în regiunea Harkov
Sursa foto: AP

Comandantul-șef al armatei ucrainene Aleksandr Sîrski a declarat că forțele ucrainene sunt într-o situație dificilă în regiunea Harkov, dar armata face tot posibilul pentru a rezista în fața ofensivei ruse.

„Săptămâna aceasta, situația din regiunea Harkov s-a agravat semnificativ. În prezent, luptele continuă în zonele de frontieră, de-a lungul graniței cu Federația Rusă. Situația este dificilă, dar forțele de apărare ucrainene fac tot posibilul pentru a-și menține liniile”, anunță Sîrski.

Rusia a lansat vineri un nou asalt de pe teritoriul său asupra regiunii ucrainene Harkov, amenințând cu deschiderea unui nou front în războiul început în februarie 2022.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Moscova a anunțat sâmbătă că a capturat cinci sate din regiunea Harkov, în timp ce armata ucraineană susține că a respins atacurile și că luptă pentru controlul asupra localităților.

„Unitățile forțelor de apărare duc bătălii defensive intense, încercările invadatorilor ruși de a ne sparge apărarea au fost stopate”, a scris Sîrski pe Telegram.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a anunțat că fragmente dintr-o rachetă Tocika-U lansată de Ucraina și doborâtă de sistemele de apărare ruse au avariat un bloc de apartamente în orașul rus Belgorod. În atacul ucrainean au mai fost utilizate rachete Vampire și Olha.

Atac în Rusia. Scara unui bloc locativ din Belgorod s-a prăbușit. Cel puțin 3 oameni au murit și 10 au fost răniți
Scara unui bloc locativ din orașul Belgorod s-a prăbușit duminică, 12 mai, scrie presa rusă. Anterior, potrivit informațiilor publicate pe mai multe canale de Telegram, în oraș a fost anunțată o alertă de atac aerian. Guvernatorul regiunii, Veaceslav Gladkov, a precizat că orașul Belgorod a fost țin…