ACTUALIZARE/ Scara unui bloc locativ din Belgorod s-a prăbușit în urma unui atac: 19 persoane au fost rănite

ACTUALIZARE/ Scara unui bloc locativ din Belgorod s-a prăbușit în urma unui atac: 19 persoane au fost rănite
Sursa foto: Telegram/ ASTRA

ACTUALIZARE (15:45) În urma prăbușirii scării unui bloc locativ din Belgorod, nu au fost găsiți morți. Numărul răniților a crescut la 19 persoane, a declarat guvernatorul regiunii, Veaceslav Gladkov. Potrivit acestuia, printre răniți sunt și doi copii. Treisprezece persoane au fost internate în spital.

Operațiunea de salvare continuă. Aceasta a fost întreruptă de două ori din cauza alertei de atac aerian, a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei. Șaisprezece persoane au fost scoase de sub dărâmături. Există în continuare amenințarea unor prăbușiri repetate.

ȘTIREA INIȚIALĂ (11:55) Scara unui bloc locativ din orașul Belgorod s-a prăbușit duminică, 12 mai, scrie presa rusă. Anterior, potrivit informațiilor publicate pe mai multe canale de Telegram, în oraș a fost anunțată o alertă de atac aerian. Guvernatorul regiunii, Veaceslav Gladkov, a precizat că orașul Belgorod a fost ținta unui atac masiv cu rachete al Ucrainei.

„Ca urmare a loviturii directe a unui obuz într-o clădire rezidențială, intrarea de la etajul zece până la parter s-a prăbușit”, a declarat Gladkov.

Canalul de Telegram „Mash” scrie că cel puțin trei persoane au murit și 10 au fost rănite. Scara blocului din Belgorod s-ar fi părbușit în urma lunui atac cu rachete al Ucrainei, scrie presa rusă.

Casa din Belgorod pare să fi fost aruncată în aer, a declarat șeful Centrului pentru combaterea dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei, Andrei Kovalenko.

Kovalenko a precizat că imaginile publicate nu arată căderea vreunui obiect și, astfel, declarația despre bombardamente pare mai degrabă o provocare a Rusiei pentru a justifica noi lovituri asupra clădirilor rezidențiale din orașele ucrainene, scrie Unian.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În noaptea de 12 mai, drone ale Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina au atacat obiective militare din regiunile Volgograd, Kaluga și Lipetsk din Rusia, relatează Pravda.ua.

0:00
/