FOTO/ Un drum din sud-estul țării a intrat în reparație: Vor fi reabilitați circa 22,5 kilometri și patru poduri

FOTO/ Un drum din sud-estul țării a intrat în reparație: Vor fi reabilitați circa 22,5 kilometri și patru poduri
Sursa foto: asd.md.

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță că s-a dat startul lucrărilor de reparație capitală a drumului național R26 Bender – Căușeni – Cimișlia, km 23,821 – km 46,308. Proiectul este divizat în trei sectoare, iar pe două dintre acestea lucrările au demarat din luna martie curent.

Astfel, sectorul 2, inclusiv podurile, are o lungime de aproximativ 7,8 km și o valoare contractuală de 140 695 645,66 lei, lucrările fiind executate de antreprenorul „Nouconst”. Potrivit ASD, sectorul 3 are lungimea de 7,308 km și valoarea contractuală de circa 167 972 267,54 lei, antreprenorul responsabil de sectorul fiind „Irinda Prim”.

„În cadrul proiectului sunt planificate lucrări de reparație a îmbrăcămintei rutiere, reconstrucția totală a patru poduri, reparația podețelor, amenajarea trotuarelor, bordurilor, rigolelor carosabile, construcția acceselor și altele”, a notat ASD.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În prezent, pe drumul R26 Bender-Căușeni-Cimișlia, sectorul 2, antreprenorul execută lucrări de reparație a podețelor tubulare, frezarea îmbrăcămintei rutiere și demolarea sistemului rutier existent, iar în sectorul 3 se desfășoară lucrări de frezare a stratului de beton asfaltic, decaparea sistemului rutier existent și stabilizarea ultimului strat din terasament cu ciment,

În total vor fi reabilitați aproximativ 22,5 km de drum și patru poduri, iar sectorul reabilitat va aduce beneficii semnificative pentru locuitorii mai multor sate din raionul Căușeni, precum Zaim sau Sălcuța. De asemenea, va facilita și îmbunătăți conexiunea Punctelor de Trecere a Frontierei de la Tudora și Palanca cu raioanele Ștefan Vodă, Anenii Noi și Căușeni din sudul țării. Finalizarea lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul lunii decembrie 2025.