Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, numit în funcția de secretar general al Parlamentului

Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, numit în funcția de secretar general al Parlamentului
Sursa foto: parlament.md

Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, este noul secretar general al Parlamentului. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a semnat dispoziția privind numirea acestuia în funcție din 24 iunie 2024, anunță Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general se numește în funcție de președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

În context, Tamara Gheorghița, care a ocupat funcția de secretar general în perioada septembrie 2021 – iunie 2024, va fi Secretar general adjunct al Parlamentului.

Igor Talmazan este jurist de profesie. Anterior, a fost director al Serviciului Vamal și Secretar general al Guvernului. De asemenea, și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat, viceministru al Mediului și șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În 2021, Igor Talmazan a fost ales deputat în Parlament.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Igor Talmazan a demisionat din funcția de director al Serviului Vamal pe 4 aprilie curent, după ce mai mulți inspectori vamali au fost reținuți într-un dosar de corupție la Aeroportul Internațional Chișinău.

Talmazan revine în Parlament? Fostul șef de la Vamă, propus la funcția de secretar general al Legislativului
Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, ar putea deveni noul secretar general al Parlamentului. În cadrul ședinței din 20 iunie, Comisia juridică, numiri și imunități a avizat pozitiv candidatura lui Talmazan, propusă de către președintele Parlamentului, Igor Grosu. „La următoarea ședință d…