Talmazan revine în Parlament? Fostul șef de la Vamă, propus la funcția de secretar general al Legislativului

Talmazan revine în Parlament? Fostul șef de la Vamă, propus la funcția de secretar general al Legislativului
Sursa foto: Parlamentul R. Moldova

Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, ar putea deveni noul secretar general al Parlamentului. În cadrul ședinței din 20 iunie, Comisia juridică, numiri și imunități a avizat pozitiv candidatura lui Talmazan, propusă de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„La următoarea ședință din biroul permanent, domnul președinte va consulta membrii biroului și va lua o decizie dacă acceptă sau respinge candidatura domnului Talmazan”, a precizat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Veronica Roşca.

Igor Talmazan a demisionat din funcția de director al Serviului Vamal pe 4 aprilie curent, după ce mai mulți inspectori vamali au fost reținuți într-un dosar de corupție la Aeroportul Internațional Chișinău.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În 2021, Igor Talmazan a deținut funcția de deputat în Parlament, după ce a fost ales pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor anticipate din vara anului 2021. Atunci, acesta a fost și membru al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Din septembrie 2021 până în noiembrie 2022, Talmazan a fost director al Serviciului Vamal. Ulterior, el a ocupat funcția de secretar general al Guvernului, fiind numit din nou în funcția de șef al Serviciului Vamal la data de 20 februarie 2023.

Anterior, pe parcursul anului 2019, fostul director al Serviciului Vamal și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În trecut, Igor Talmazan a mai deținut funcția de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat al R. Moldova și cea de viceministru al Mediului.

Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia din funcție
Serviciul Vamal din R. Moldova a rămas fără conducător. Igor Talmazan, care a condus instituția din februarie 2023, și-a anunțat demisia din funcție într-o postare pe Facebook. „(...) Ultimul caz, în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de c…