Fostul premier Ion Chicu va candida la funcția de președinte al R. Moldova

Fostul premier Ion Chicu va candida la funcția de președinte al R. Moldova
Sursa foto: gov.md

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, a fost înaintat în calitate de candidat al formațiunii la alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova, din 20 octombrie 2024. Decizia a fost aprobată în urma ședinței Consiliului Politic Național al PDCM din 22 iunie.

„Consiliul Politic Național al PDCM a susținut decizia aprobată de Biroul Executiv Central al partidului încă la data de 24 februarie 2024, privind participarea PDCM la alegerile prezidențiale din acest an cu candidatul său propriu. Prin decizia Consiliului Politic Național, am fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Aduc sincere mulțumiri colegilor din PDCM pentru înalta încredere acordată prin această decizie și-mi asum angajamentul să depun toate eforturile pentru victorie”, a anunțat Chicu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Ion Chicu a anunțat că Consiliului Politic Național al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia. Formațiunea îndeamnă cetățenii R. Moldova să nu se lase atrași în „jocurile periculoase ale guvernării actuale”.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Astfel, Ion Chicu devine al cincilea candidat care și-a anunțat în mod oficial candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă. Pe lângă fostul premier, în cursa prezidențială va concura președinta Maia Sandu, fostul ministru de Externe în Guvernul Filip  - Tudor Ulianovschi, politicianul Andrei Năstase și președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Alegerile prezidențiale referendumul privind integrarea R. Moldova în UE vor fi organizat pe 20 octombrie 2024.