Andrei Năstase a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din acest an

Andrei Năstase a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din acest an
Sursa foto: ipn.md.

Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă în calitate de candidat independent.

„Urmare a mai multor discuții purtate în țară și în străinătate, culminate cu întâlnirile pe care le-am avut duminică cu mai mulți susținători ai mei am decis că voi candida la alegerile prezidențiale din acest an ca și independent, nu fără suportul celor care au fost alături de mine pe parcursul anilor, suportul celor care au rămas dezamăgiți de guvernarea actuală și de ce nu, suportul celor care au avut așteptări de la guvernarea anterioară și nu au obținut nimic, doar promisiuni”, a declarat Năstase, la Rezoomat.

Acesta a mai adăugat că pe 28 aprilie curent a constituit grupul de inițiativă care va sprijini candidatura sa la alegeri și care va strânge semnăturile necesare pentru scrutinul din octombrie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În 2016, Andrei Năstase a candidat la alegerile prezidențiale, însă s-a retras în favoarea Maiei Sandu. Ulterior, în 2018, acesta a câștigat în 2018 alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, rezultat care a fost invalidat după ce ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor. Totodată, Andrei Năstase a fost și ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Sandu, în 2019.

Până în prezent, președinta Maia Sandu, Tudor Ulianovschi, fostul ministru de Externe în Guvernul Filip și fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, au anunțat că vor candida la alegerile din toamnă.

VIDEO/ Maia Sandu anunță că va candida la alegerile prezidențiale din 2024 și solicită organizarea unui referendum
Duminică, 24 decembrie, se împlinesc trei ani de când președinta Maia Sandu se află la cârma R. Moldova. În acest context, șefa statului a anunțat că va candida din nou, la alegerile prezidențiale din anul 2024. În cadrul aceluiași mesaj, Maia Sandu a solicitat Parlamentului inițierea organizării u…