Filat, Chicu, Dodon și Vlah - la masa de discuții. Opoziția negociază un candidat unic la alegerile prezidențiale

Filat, Chicu, Dodon și Vlah - la masa de discuții. Opoziția negociază un candidat unic la alegerile prezidențiale
Sursa foto: Telegram/Morari.news

Mai mulți lideri de opoziție s-au întâlnit săptămâna trecută la masa de discuții pentru a negocia un candidat unic la alegerile prezidențiale din toamnă. Anunțul a fost făcut de jurnalista Natalia Morari pe canalul de Telegram „Morari.news”.

La ședința comună au participat ex-ministrul de Externe în Guvernul Filip, Tudor Ulianovschi, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, președintele Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, președintele Partidului Socialiştilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și deputatul independent Gaik Vartanean.

În calitate de observatori au fost prezenți fostul ministru al Justiției Stanislav Pavlovschi, analiștii politici Valeriu Ostalep și Ian Lisnevschi, și fosta avocată Fulga Grabovski.

Organizatoarea evenimentului, jurnalista Natalia Morari, a declarat că nu poate oferi detalii despre cele discutate în cadrul ședinței cu participarea liderilor opoziție, dar a menționat că „puncte comune există”.

Liderul PSRM, Igor Dodon a declarat că formațiunea este este gata să susțină un candidat unic al opoziției, persoană neafiliată, pentru funcția de președinte al R. Moldova: „Cel mai important, că există dialog între opoziție, iar acesta este un semnal bun pentru toți. Cred că vom dezvolta o strategie comună și vom merge în conformitate cu ea”.

Anterior, liderul socialiștilor Igor Dodon declara că ar fi gata să-l susțină pe fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, în calitate de candidat unic a forțelor de opoziție la alegerile prezidențiale.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova și referendumul privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană vor fi organizate pe 20 octombrie 2024.

Până în prezent, patru politicieni și-au anunțat în mod oficial candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă. Este vorba de președinta Maia Sandu, fostul ministru de Externe în Guvernul Filip  - Tudor Ulianovschi, fostul primar de Bălți - Renato Usatîi și politicianul Andrei Năstase.

Pe 19 mai, Partidul Social Democrat European (PSDE) - fostul PDM - a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, fără a preciza cine va fi acesta.

Încă un nume în buletinele de vot de la alegerile prezidențiale? PSDE anunță că va avea propriul candidat
Partidul Social Democrat European (PSDE) - fostul PDM, a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, fără a preciza cine va fi acesta. Potrivit unui comunicat de presă, formațiunea va participa și la campania de promovarea a referendumului republican privind ade…