Încă un nume în buletinele de vot de la alegerile prezidențiale? PSDE anunță că va avea propriul candidat

Încă un nume în buletinele de vot de la alegerile prezidențiale? PSDE anunță că va avea propriul candidat
Colaj ziar.md

Partidul Social Democrat European (PSDE) - fostul PDM, a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, fără a preciza cine va fi acesta. Potrivit unui comunicat de presă, formațiunea va participa și la campania de promovarea a referendumului republican privind aderarea R. Moldova la UE.

Ambele decizii au fost luate în cadrul ședinței Biroului Permanent al PSDE, care s-a întrunit în acest weekend.

„S-a reiterat că PSDE va intra în cursa pentru prezidențiale cu propriul candidat. Totodată, își va îndemna membrii și simpatizanții formațiunii politice să participe la referendum și să susțină modificarea Constituției în vederea aderării R. Moldova la Uniunea Europeană”, se menționează în comunicatul formațiunii.

Săptămâna trecută, și președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, a anunțat că s-a întâlnit cu mai mulți lideri ai unor partide de opoziție pentru a discuta posibilitatea propunerii unui candidat unic la alegerile prezidențiale.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

„În următoarele două săptămâni trebuie să decidem: fie avem un candidat unic, fie participăm toți, dar cu înțelegerea de a nu ne critica unii pe alții, iar în al doilea tur să ne unim în jurul candidatului, care va ajunge acolo” a declarat Dodon în cadrul vlogului său săptămânal.

La începutul lunii mai, și fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a anunțat că va participa la alegerile prezidențiale din această toamnă în calitate de candidat independent.

Până în prezent, trei persoane și-au anunțat în mod oficial candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă. Este vorba de președinta Maia Sandu, fostul ministru de Externe în Guvernul Filip  - Tudor Ulianovschi și Andrei Năstase.

Votat în Parlament! Alegerile prezidențiale din R. Moldova vor avea loc pe 20 octombrie
Deputații au votat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei de 20 octombrie pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale. Documentul a fost înregistrat în Parlament de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca. Conform Codului electoral, data alegerilor pentru fu…
Andrei Năstase a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din acest an
Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă în calitate de candidat independent. „Urmare a mai multor discuții purtate în țară și în străinătate, culminate cu întâlnirile pe care le-am avut duminică cu mai mulți susținători ai…
VIDEO/ Maia Sandu anunță că va candida la alegerile prezidențiale din 2024 și solicită organizarea unui referendum
Duminică, 24 decembrie, se împlinesc trei ani de când președinta Maia Sandu se află la cârma R. Moldova. În acest context, șefa statului a anunțat că va candida din nou, la alegerile prezidențiale din anul 2024. În cadrul aceluiași mesaj, Maia Sandu a solicitat Parlamentului inițierea organizării u…