Fără paradă de 9 mai în stânga Nistrului. Ce alternativă propune regimul de la Tiraspol

Fără paradă de 9 mai în stânga Nistrului. Ce alternativă propune regimul de la Tiraspol
Imagine simbol. Sursa foto: novostipmr.com

Pentru al doilea an consecutiv, în stânga Nistrului nu va fi organizată tradiționala „paradă a Victoriei” și marșul „Regimentului Nemuritorul”. Presa din regiune informează că așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a luat astăzi o decizie în acest sens.

Potrivit publicației ТСВ Приднестровье, măsura ar avea legătură cu faptul cu „codul galben de alertă teroristă” din regiune. Pe 12 martie curent, Krasnoselski a semnat decretul prin care a prelungit codul cu 60 de zile, până pe 13 mai.

Drept alternativă, autoproclamatul lider le-a propus locuitorilor de pe malul stâng să vină pe 9 mai cu portretele ostașilor la memorialele și mormintele comune din regiune și să depună flori.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că, pentru al doilea an consecutiv, și Federația Rusă limitează „din rațiuni de securitate” ceremoniile de ziua aniversării victoriei sale împotriva Germaniei naziste, în contextului războiului din Ucraina şi cel al recentului atentat, comis într-o sală de concerte de la periferia Moscovei.

În special, au fost anulate procesiunile „Regimentului nemuritor”, în cadrul cărora mii de ruşi defilează în toată țara cu portretele apropiaţilor care au participat la luptele din al Doilea Război Mondial.

Totuși, este menţinută tradiţionala paradă militară ce are loc în Piaţa Roşie din Moscova. În schimb, alte oraşe ruseşti şi-au anulat propriile evenimente.

Epopeea panglicii Sf. Gheorghe: Poliția îndeamnă cetățenii să nu o poarte, în timp ce liderul PSRM face opusul
Partidele pro-ruse din țara noastră, inclusiv Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) vor organiza săptămâna viitoare tradiționala paradă de 9 mai. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, care precizase anterior că își va pune și în acest an panglica Sfântului Gheorghe în piept, a anunțat deja ora ș…
Polițiștii vor documenta toate persoanele care vor purta pe 9 mai panglica „Sfântul Gheorghe”
Aproape două săptămâni au mai rămas până la data de 9 mai, când susținătorii și liderii partidelor pro-ruse din R. Moldova vor ieși la parade organizate în contextul „Zilei Victoriei”. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, anunță ca oamenii legii vor documenta toate pe…