Evghenia Guțul, ajunsă la Chișinău din Rusia, promite să facă totul pentru a păstra relațiile de prietenie cu Moscova

Evghenia Guțul, ajunsă la Chișinău din Rusia, promite să facă totul pentru a păstra relațiile de prietenie cu Moscova
Sursa foto: primulinmd / Telegram

Evghenia Guțul a ajuns la Chișinău cu „vești bune” din Rusia, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin. În timp ce era aplaudă frenetic de mulțimea care s-a adunat să o întâmpine la Aeroportul Internațional, bașcana Găgăuziei a declarat că va face tot posibilul pentru a menține relațiile de prietenie cu Federația Rusă.

„Vom face totul pentru a ne asigura că relațiile noastre de prietenie cu Rusia nu se vor încheia. Le simțim sprijinul. Și cu siguranță vom implementa tot ce am discutat cu ei, proiectele noastre de viitor!” , a declarat Guțul, care a precizat că „nu a încălcat legea și nu a făcut nimic rău”.

De asemenea, Guțul a anunțat că luni, 11 martie, va susține un briefing în care va vorbi despre rezultatele vizitei sale în Rusia.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Anterior, pe canalele de Telegram au apărut informații precum că mai mulți polițiști și mascați au fost observați la aeroport, înainte de aterizarea avionului cu care revenea în țară Evghenia Guțul. Se presupune că bașcana ar fi urmat să fie reținută după întâlnirea cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Bașcana Găgăuziei este primul oficial din R. Moldova care s-a întâlnit cu Vladimir Putin de la declanșarea războiului în Ucraina. Într-o postare pe Facebook, Guțul a anunțat că l-a informat pe președintele rus despre faptul că Chișinăul provoacă instabilitate în Găgăuzia și în întreaga țară, iar președintele rus ar fi promis sprijin pentru cetățenii din regiune.

Comentând vizita bașcanei la Moscova, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că mesajele de dezbinare și plecăciunile regulate la Kremlin „ale reprezentanților grupării criminale Șor”, nu servesc intereselor cetățenilor R. Moldova. Potrivit lui Vodă, viziunea conducerii țării este una de pace, stabilitate și prosperitate pentru toți cetățenii R. Moldova în calea noastră de integrare europeană.

Mascații, observați la Aeroportul Chișinău: Presa scrie că urmează reținerea bașcanei Găgăuziei
Mai mulți polițiști au fost observați pe Aeroportul Internațional Chișinău pe 8 martie. Presa scrie că în câteva minute ar urma să aterizeze avionul cu care revine în țară bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul. Se presupune că bașcana va fi reținută după întâlnirea cu președintele Federației Ruse, Vladi…