Guvernul, despre întâlnirea bașcanei Găgăuziei cu Putin: Mesajele de dezbinare nu servesc intereselor cetățenilor

Guvernul, despre întâlnirea bașcanei Găgăuziei cu Putin: Mesajele de dezbinare nu servesc intereselor cetățenilor
Colaj ziar.md.

Autoritățile de la Chișinău declară că „mesajele de dezbinare ale reprezentanților Șor la Kremlin nu servesc intereselor cetățenilor R. Moldova”. Reacția vine după ce Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin la Soci.

„Viziunea noastră este una de pace, stabilitate și prosperitate pentru toți cetățenii Republicii Moldova în calea noastră de integrare europeană. Autoritățile au avertizat societatea despre intențiile Rusiei și a făcut apelul spre vigilență, să se informeze din surse oficiale și să nu se lase manipulați de acțiunile agresive ale Federației Ruse și ale actorilor de influența controlați de aceasta sau mai simplu spus slugile acestora. Împreună, prin unitate, vom avansa către un viitor european sigur, pașnic, prosper, pentru toți cetățenii țării noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Bașcana Găgăuziei a fost primul oficial din R. Moldov care s-a întâlnit cu Vladimir Putin de la declanșarea războiului în Ucraina. Într-o postare pe Facebook, Evghenia Guțul a anunțat că a discutat cu Putin despre „situația regională și geopolitică complicată în epicentrul căreia se află Găgăuzia”.

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, este vizată într-un dosar contravențional de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu. În primăvara anului 2023, Evghenia Guțul a obținut victorie în cadrul alegerilor bașcanului Găgăuziei, fiind reprezentantă a fostului Partid Șor și a fost învestită în funcție pe 19 iulie.