Doi moldoveni au fost atacați de un urs, în timp ce se plimbau. S-a întâmplat în stațiunea Slănic Moldova

Doi moldoveni au fost atacați de un urs, în timp ce se plimbau. S-a întâmplat în stațiunea Slănic Moldova
Imagine simbol. Sursa foto: Profimedia

Doi soți din R. Moldova au fost atacați de un urs, în apropiere de o unitate de cazare din stațiunea Slănic Moldova, din județul Bacău, România. Incidentul s-a produs în dimineața zilei de duminică, 23 iunie, informează autoritățile de peste Prut.  

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Bacău, bărbatul în vârstă de 27 de ani și soția sa, în vârstă de 24 de ani, au fost atacați de animal din spate, în timp ce se plimbau alături de alți turiști.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„După câteva momente, acesta (ursul - n.red.) s-a îndepărtat și a renunțat la intențiile agresive din cauza zgomotelor făcute de turiști. Aceștia erau foarte speriați și au avut nevoie de îngrijiri de specialitate”, menționează autoritatea.

Cei doi moldoveni au fost preluați de un echipaj medical și transportați la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Municipal Onești.

IJJ Bacău precizează că a suplinit efectivele de jandarmi care patrulează zona. Autoritățile române le recomandă cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112 când văd animale sălbatice în apropiere de așezările umane.