Din 10 martie începe campania de împădurire. Cetățenii sunt încurajați să planteze copaci

Din 10 martie începe campania de împădurire. Cetățenii sunt încurajați să planteze copaci
Sursa foto: mediu.gov.md

Șefa statului Maia Sandu anunță că din 10 martie începe campania de împădurire din această primăvară. Potrivit președintei, urmează a fi plantați peste 13 milioane de puieți și a îndemnat toți cetățenii să se alăture acțiunii de înverzire din cadrul Programului național de împădurire.

„Din 10 martie dăm start campaniei de împădurire din această primăvară! Ne-am propus să plantăm peste 13 milioane de puieți și să îngrijim plantațiile făcute anul trecut, când am reușit împreună să regenerăm pădure pe 7 mii de hectare.Vă îndemn ca și în acest an să continuăm acțiunea de înverzire din cadrul Programului național de împădurire”, anunță Maia Sandu.

Harta terenurilor pentru întreaga campanie de împădurire poate fi accesată AICI.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În cadrul campaniei de împădurire din toamna anului trecut, desfășurată în perioada lunilor noiembrie - decembrie 2023, au fost plantate și reabilitate peste 7 mii de hectare de teren, cu 24 de milioane de puieți.

Programul Național de împădurire prevede activități extinse de plantare a arborilor și puieților și reabilitarea vegetației forestiere pe o suprafață de aproximativ 145 de mii de hectare pentru următorul deceniu. Acțiunile sunt necesare pentru creșterea rezilienței la schimbările climatice, conservarea și dezvoltarea resursele forestiere naționale.

Începe campania de împădurire. Cetățenii, îndemnați să participe la acțiunile de plantare a copacilor
Agenția de Mediu vine cu îndemnul către întreaga societate să se mobilizeze și să participe la acțiunile de plantare a copacilor, care vor avea loc pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie, pentru ca împreună să sporim suprafețele împădurite în țară. „Dragi prieteni ai mediului, vă așteptăm să part…