Diana Șoșoacă se vede la Palatul Cotroceni. Politiciana va candida la alegerile prezidențiale din România

Diana Șoșoacă se vede la Palatul Cotroceni. Politiciana va candida la alegerile prezidențiale din România
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Președinta Partidului S.O.S. România - controversata politiciană Diana Șoșoacă, va candida la alegerile prezidențiale din țara vecină. Comitetul Naţional al formațiunii a luat o decizie în acest sens în cadrul ședinței din 24 iunie, care a avut loc la Poiana Braşov.

„Comitetul Naţional al Partidului S.O.S. România, întrunit astăzi, 24.06.2024, la Poiana Braşov, a decis cu unanimitate de voturi candidatura președintelui partidului, Diana Iovanovici-Şoşoacă, la alegerile prezidențiale din acest an”, a precizat Partidul S.O.S. într-un comunicat.

Săptămâna trecută, Șoşoacă a făcut un video alături de viitorul ei coleg eurodeputat Luis Lazarus, în faţa clădirii Parlamentului European de la Bruxelles. News.ro nota că aceasta a precizat că „va sta” la Bruxelles până în decembrie, „să rezolve niște probleme”, după care „o să se ocupe de altă poziție”. Lazarus a completat-o menționând că vor veni la președinție.

Diana Șoșoacă este al doilea candidat desemnat oficial la alegerile pentru funcția de președinte al României, după fostul său coleg din AUR - George Simion.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Potrivit publicației Recorder, Diana Iovanovici-Șoșoacă este de profesie avocat. Fosta senatoare română, acum membră în noua legislatură a Parlamentului European, s-a făcut remarcată la începutul pandemiei de Coronavirus, când sfida măsurile de protecție sanitară și susținea mesaje conspiraționiste.

Diana Șoșoacă a fost aleasă în Parlament pe listele AUR în 2020. Atunci, apropiată de George Simion, se număra printre cei mai vocali reprezentanți ai formațiunii. La mai puțin de un an distanță, aceasta a fost exclusă din grupul parlamentar AUR, iar oficialii partidului s-au delimitat de senatoare. Peste câteva luni, Șoșoacă a anunțat că face parte dintr-un nou partid: S.O.S. România.

Activitatea Dianei Șoșoacă din ultimii ani s-a rezumat în mare parte la scandaluri, conspirații rostite chiar de la tribuna Parlamentului României, critici în adresa Ucrainei și frecvente întâlniri cu oficiali ruși la Ambasada Federației de la București. Politiciana de peste Prut a sărbătorit ziua națională a Rusiei la Ambasada Kremlinului de la București, iar anterior a susținut inclusiv faptul că România trebuie să recupereze așa-numite teritorii „furate de către Ucraina”.