Conducerea țării a depus flori în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial

Conducerea țării a depus flori în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

În dimineața zilei de 9 mai, președinta țării, Maia Sandu, speakerul Igor Grosu și comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, au participat la ceremonia solemnă de comemorare desfășurată la Complexul memorial „Eternitate”.

„Astăzi îi comemorăm pe pământenii noștri care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial pentru a readuce pacea pe continent. Astăzi sărbătorim pacea, pentru că 9 mai 1945 a fost prima zi de pace pe continentul nostru și astăzi sărbătorim Europa, Europa fiind cel mai durabil și cel mai de succes proiect de pace”, a declarat Sandu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că „omenirea trebuie să învețe că în orice război nu există învingători”.

„Cel mai tragic sunt viețile omenești, care se pierd și nu se mai recuperează, rămâne durerea și amintirea care marchează generații, lecția pe care trebuie să o învățăm uitându-ne în proximitatea noastră. Și astăzi e un motiv în plus să ne amintim de cei care au readus pacea în Europa, să o păstrăm și să vorbim cât mai mult despre asta”, a declarat oficialul.

Pe 9 mai, R. Moldova marchează Ziua Victoriei și Ziua Europei. În dimineața zilei de joi, socialiștii vor organiza tradiționalul marș al Victoriei. Pe parcursul zilei, vor avea loc mai multe evenimente dedicate Zilei Europei.

Ziua Europei la Chișinău: Programul evenimentelor din „Orășelul European”
„Orășelul European” de la Chișinău, organizat în contextul Zilei Europei, își va deschide porțile pe 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). În acest an, sloganul sărbătorii este „Europa ești tu”. Vizitatorii se vor putea familiariza cu tradițiile culturale și culinare a 18 state membre ale…