Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori
Sursa foto: Facebook/Vadim Șterbate

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori începând cu data de 17 aprilie 2024. Din aprilie 2021, la Cetatea Soroca sunt efectuate lucrări de restaurare. În această perioadă, fortăreața medievală a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior.

„Programul de lucru rămâne același, de miercuri până duminică, de la 9:00 la 18:00, cu ora mesei de la 13:00 la 14:00. Prețul biletului de intrare este maturi – 30 lei, copii de la 7–16 ani – 15 lei, iar cei mai mici intră gratis”, se arată într-un anunț publicat pe pagina de Facebook a Cetății Soroca.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Lucrări de restaurare a fortăreței medievale sunt efectuate în cadrul proiectului transfrontalier „Ştefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui (România)”,  lansat în municipiul Soroca. Scopul proiectului este conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi istoric din cele două localități, prin restaurarea monumentelor istorice reprezentative situate în zonă şi prin organizarea de evenimente.

Bugetul total al proiectului este de 1,664,118.4 euro din care 90% sunt grant din partea UE și 10% cofinanțare. Pentru Cetatea Soroca au fost alocați peste un milion euro, dar o parte din bani au fost reîntorși, scrie Observatorul de Nord.