Cer de poveste! Aurora Boreală a fost observată noaptea trecută pe cerul din R. Moldova

Cer de poveste! Aurora Boreală a fost observată noaptea trecută pe cerul din R. Moldova
Sursa foto: Telegram/INDEX

Spectacolul incredibil al luminilor nordice, cunoscut sub numele de Aurora Boreală, a putut fi admirat și pe cerul R. Moldova și România în noaptea de vineri spre sâmbătă. Fenomenul spectaculos este rezultatul impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru și poate fi admirat în emisfera nordică sub numele de Aurora Boreală.

Vineri seară, Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din Statele Unite ale Americii a declarat că Pământul se confruntă cu o furtună geomagnetică G5, sau „Extremă”. Aceasta este prima furtună G5 care a lovit planeta din 2003 încoace și a provocat o auroră boreală care a putut fi observată inclusiv în R. Moldova și în aproape toată România, scrie Libertatea.ro.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, potrivit Digi24.ro.