Cât vor costa alegerile prezidențiale, referendumul și votul prin corespondență. Cheltuieli suplimentare

Cât vor costa alegerile prezidențiale, referendumul și votul prin corespondență. Cheltuieli suplimentare
Sursa foto: CEC

Pentru organizarea alegerilor pentru funcția de președinte al R. Moldova, a referendumului republican de aderare la UE și pentru acțiunile de implementare parțială a votului prin corespondență, statul urmează să cheltuie aproximativ 61 de milioane de lei. Devizele estimative de cheltuieli au fost aprobate de CEC în ședința din 4 iunie.

Astfel, devizul estimativ de cheltuieli propus pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican constituțional este de 37,56 milioane de lei, iar pentru implementarea parțială a votului prin corespondență este de 19,66 milioane de lei. Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale au fost identificați, ca fiind necesari suplimentar, peste 3 milioane 875 mii de lei.

Potrivit CEC, mijloacele financiare vor fi utilizate „pentru procurarea rechizitelor de birou, a materialelor electorale, serviciilor poștale, achitarea indemnizațiilor pentru funcționarii electorali și a personalului din cadrul consiliilor electorale de circumscripție electorală, dezvoltarea și menținerea sistemelor informaționale etc”.

Devizele estimative de cheltuieli suplimentare vor fi înaintate Guvernului R. Moldova pentru asigurarea alocării din bugetul de stat a resurselor financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea scrutinelor, inclusiv pentru implementarea parțială a votului prin corespondență.

Amintim că alegerile prezidențiale și referendumul constituțional vor fi organizate pe 20 octombrie curent.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Votul prin corespondență în SUA și Canada va costa bugetul de stat aproximativ 13 milioane de lei
Votul prin corespondență pentru moldovenii din diasporă va costa bugetul de stat aproximativ 13 milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman. „Statul trebuie să asigure toate condiții pentru ca să ofere cetățenilor posibilitatea de a participa mai larg la a…