Carantină în regiunea Cernăuți: Pe malul Prutului au fost descoperite cadavre de porci infectați cu pestă porcină

Carantină în regiunea Cernăuți: Pe malul Prutului au fost descoperite cadavre de porci infectați cu pestă porcină
Colaj ziar.md

În peste 20 de localități din regiunea Cernăuți a fost instituită carantină, după ce pe malul râului Prut au fost descoperite carcase de porci infectați cu pestă porcină africană. Publicația locală Суспільне Чернівці transmite că informația a fost confirmată de către șefa adjunctă a Serviciului regional de Stat pentru Producție și Consum din Ucraina, Angela Kosovan.

Potrivit lui Kosovan, măsurile vor fi mai stricte în zona de trei kilometri de la locul unde au fost depistate cadavrele animalelor infectate. Această zonă include cartierul Pervomaisk din Cernăuți, precum și satele Buda, Mahala, Prut și Ostrița.

Суспільне Чернівці notează că în așezările menționate mai sus vor fi verificați toți porcii, iar animalele care vor prezenta semne de boală vor fi sacrificate, carcasele acestora urmând să fie arse. Pе perioada carantinei va fi interzisă mișcarea, vânzarea și expunerea porcinelor la expoziții sau târguri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Condiții similare vor fi impuse și pe o rază de zece kilometri de la locul unde au fost găsite cadavrele animalelor. Astfel, în perimetrul vizat se vor organiza sesiuni de informare în privința pericolului răspândirii pestei porcine africane, iar comercializarea porcilor și a cărnii de porc va fi interzisă. Printre localitățile vizate se numără Boian și Voloka.

Acum o zi, autoritățile din Ucraina au anunțat că au depistat pe malul râului Prut carcasa unui porc domestic în vârstă de două luni, precum și 12 părți și organe ale unui porc adult. Rezultatele testelor de laborator au confirmat prezența virusului pestei porcine africane.

La scurt timp, Procuratura din Cernăuți a anunțat că a fost inițiată o anchetă privind încălcarea regulilor și reglementărilor sanitare de prevenire a bolilor infecțioase și a intoxicațiilor în masă.