Buget administrat greșit și cantonamente ineficiente. Rezultatul auditului la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice

Buget administrat greșit și cantonamente ineficiente. Rezultatul auditului la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice
Sursa foto: Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice

Mai multe abateri și nereguli au fost depistate, în urma unui audit la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice pentru perioada 2022-2023, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Astfel, începând cu luna ianuarie și până în aprilie curent, misiunea de audit a examinat asigurarea respectării controlului intern managerial în cadrul instituției și a depistat un management defectuos și o serie de deficiențe semnificative în cadrul proceselor și procedurilor școlii.

„Raportul de audit indică administrarea necorespunzătoare a bugetului instituției, cu evidențe de casare neîntemeiată a combustibilului, organizarea ineficientă a cantonamentelor, rambursarea neîntemeiată a mijloacelor bănești, cumularea funcțiilor contrar prevederilor legale”, a notat MEC.

Totodată, s-au constatat nereguli în procedurile de achiziții publice, acordarea sporurilor de performanță și cu caracter specific în lipsa actelor ce confirmă evaluarea performanțelor angajaților.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Concomitent, auditul a subliniat lipsa procedurilor formalizate în gestionarea resurselor umane și în activitățile de secretariat, iar evaluările Sistemului de control intern managerial (SCIM) au indicat faptul că SCIM în cadrul instituției auditate este unul neconform.

Astfel, având în vedere neregulile admise la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice, Ministerul Educației și Cercetării va informa organele de control abilitate pentru a fi demarate investigații.

Totodată, MEC notează că va continua să realizeze misiuni de audit și în alte școli sportive din subordinea ministerului pentru a verifica corectitudinea gestionării banilor publici și a bunurilor patrimoniale.