Bașcana Găgăuziei a rămas și fără cont de Instagram. Evghenia Guțul anunță că acesta a fost blocat

Bașcana Găgăuziei a rămas și fără cont de Instagram. Evghenia Guțul anunță că acesta a fost blocat
Colaj ziar.md

Bașcana UTA Găgăuzia a rămas și fără cont de Instagram. Evghenia Guțul a anunțat că acesta a fost blocat și a acuzat autoritățile de la Chișinău de cenzură pe rețelele sociale.

„Autoritățile încearcă să reducă la tăcere vocea opoziției și a tuturor disidenților și introduc cenzura în segmentul moldovenesc de Facebook și Instagram”, a scris bașcana într-o postare pe Telegram.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Guțul a precizat că echipa ei deja a contestat decizia și și-a rugat susținătorii să se aboneze la noul ei cont, „pentru a fi la curent cu toate știrile și evenimentele din Găgăuzia”.

Amintim că, la începutul lunii iunie curent, compania americană Meta - care deține rețelele Facebook și Instagram, a blocat paginile de Facebook ale oligarhului fugar Ilan Șor, deputatei Marina Tauber, bașcanei Evghenia Guțul și cel al liderului partidului „Șansă”, Alexei Lungu.  Același lucru s-a întâmplat cu pagina oficială de Facebook a fostului partid „Șor”, precum și cu cea a blocului politic creat de Ilan Șor la Moscova, „Victorie/Pobeda”.

Ilan Șor, Marina Tauber, Evghenia Guțul și Alexei Lungu ar fi rămas fără pagini de Facebook. Ce spune SIS
Paginile de Facebook ale oligarhului fugar Ilan Șor, deputatei Marina Tauber, bașcanei Evghenia Guțul și cel al liderului partidului „Șansă”, Alexei Lungu, ar fi fost blocate. Potrivit TV8, cele patru conturi nu mai sunt disponibile, iar ZdG notează că același lucru este valabil în cazul paginii ofi…

Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat că pregătește prin avocații săi o cerere de chemare în judecată împotriva Meta, pentru închiderea mai multor conturi de Facebook și Instagram.

Într-un răspuns pentru Ziarul de Gardă, Meta a precizat că paginile de Facebook ale lui Șor, Tauber, Guțul și Lungu au fost atribuite la categoria „organizații și persoane periculoase”.

Conform site-ului transparency.meta.com, politica companiei privind „organizațiile și persoanele periculoase” stipulează că Meta nu permite prezența pe rețelele de socializare a organizațiilor sau a persoanelor care declară o misiune violentă sau care sunt implicate în acte de violență.