Bărbatul care a aruncat cocktailuri Molotov pe teritoriul Ambasadei Rusiei de la Chișinău și-a aflat sentința

Bărbatul care a aruncat cocktailuri Molotov pe teritoriul Ambasadei Rusiei de la Chișinău și-a aflat sentința
Colaj ziar.md. Sursa foto: ZIUA

Judecătoria Chișinău a pronunțat sentința în cazul bărbatului care în ziua alegerilor prezidențiale ruse din 17 martie a aruncat cocktailuri Molotov peste gardul Ambasadei Rusiei la Chișinău. Magistrații au decis marți să-i aplice bărbatului o pedeapsă cu muncă neremunerată în folosul comunității de 150 de ore, scrie Radio Europa Liberă.

Totodată, judecătorii au inclus în termenul pedepsei perioadele de aflare a acestuia în stare de reținere, arest preventiv și arest la domiciliu, din perioada 17 martie – 6 mai, adică 50 zile, calculându-se o zi de arest preventiv pentru 4 ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Astfel, magistrații au considerat că pedeapsa aplicată sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 150 ore a fost deja executată. Sentința este definitivă, dar poate fi atacată în decurs de 15 zile.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pe 17 martie, bărbatul în vârstă de 54 de ani a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, unde era amplasată secția de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia.

Oameni legii l-au reținut și au stabilit că bărbatul este cetățean al R. Moldova, dar și al Federației Ruse.

VIDEO/ Bărbatul care a încercat să incendieze secția de votare de la ambasada Rusiei, plasat în arest preventiv
Bărbatul care a aruncat duminică două obiecte inflamabile peste gardul ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, în încercarea de a incendia secția de votare, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, transmite ProTV Chișinău. Potrivit TV8, decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, se…