VIDEO/ Bărbatul care a încercat să incendieze secția de votare de la ambasada Rusiei, plasat în arest preventiv

VIDEO/ Bărbatul care a încercat să incendieze secția de votare de la ambasada Rusiei, plasat în arest preventiv
Colaj ziar.md. Sursa foto: ProTV Chișinău, ZIUA.md

Bărbatul care a aruncat duminică două obiecte inflamabile peste gardul ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, în încercarea de a incendia secția de votare, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, transmite ProTV Chișinău.

Potrivit TV8, decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

0:00
/
Sursa video: ProTV Chișinău

Amintim că, duminică, 17 martie, bărbatul în vârstă de 54 de ani a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, unde era amplasată secția de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia.

„Urăsc Federația Rusă și pe ticălosul de șobolan. Votați pentru fasciști”, a spus atacatorul, făcând trimitere la actualul președinte rus, Vladimir Putin, care a câștigat un nou mandat.

Într-o reacție publicată în urma incidentului, ambasada rusă de la Chișinău a declarat că așteaptă „o pedeapsă corectă și severă” pentru bărbat, care a menționat în timpul audierilor de duminică că ar deține și cetățenia Federației Ruse.

VIDEO/ Un bărbat a aruncat două obiecte inflamabile peste gardul ambasadei Federației Ruse de la Chișinău
ACTUALIZARE 13:19 Ambasada rusă de la Chișinău a venit cu o reacție la incident și a declarat că așteaptă „o pedeapsă corectă și severă” pentru bărbatul care a aruncat obiectele cu substanțe inflamabile peste gardul misiunii diplomatice. „Condamnăm ferm tentativa de a incendia Secția Consulară a Am…