Autoritățile germane din domeniul apărării solicită activarea a 900.000 de rezerviști

Autoritățile germane din domeniul apărării solicită activarea a 900.000 de rezerviști
Sursa foto: welt.de

Președinta comisiei de apărare din parlamentul Germaniei, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, s-a pronunțat pentru activarea a 900.000 de rezerviști, în contextul continuării războiului lansat de Vladimir Putin contra Ucrainei, relatează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

„Putin își antrenează oamenii pentru război şi îi poziţionează împotriva Occidentului. De aceea, trebuie să devenim capabili de apărare cât mai rapid posibil”, a declarat Strack-Zimmermann pentru grupul media Funke.

Industria rusă se concentrează pe producția de arme, a adăugat ea. „Manualele școlare descriu Germania ca pe un stat agresor. Copiii din școlile primare sunt antrenaţi să folosească arme. Toate aceste lucruri sunt îngrozitoare”, a spus Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Oficiala le-a cerut forțelor armate să-i „activeze pe cei aproape 900.000 de rezervişti” de care dispune Germania. În acest scop, armata germană ar trebui mai întâi să îi înregistreze pe rezerviștii eligibili.

Președintele asociației de rezerviști din Germania, Patrick Sensburg, a prezentat o propunere asemănătoare în urmă cu câteva săptămâni, sugerând înregistrarea sistematică a stării de sănătate și a disponibilității în cazul tuturor foștilor membri ai forțelor armate germane.