Atacuri cu drone asupra regiunilor Odesa, Nikolaev și Herson

Atacuri cu drone asupra regiunilor Odesa, Nikolaev și Herson
Sursa foto: suspilne.media

Armata rusă a lansat, în noaptea de 27 spre 28 februarie, un atac masive cu drone asupra regiunilor din sudul Ucrainei, anunță armata ucraineană. Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au interceptat cu succes toate dronele. Căderea unor resturi de la o dronă a provocat un incendiu la o instalație de infrastructură din Odesa, au anunțat Forțele de Apărare din sudul Ucrainei.

Drone rusești au atacat în noaptea de marți spre miercuri Odesa, fiind semnalate explozii în oraș. Comandamentul Forțelor Aeriene a raportat drone rusești care vin dinspre Marea Neagră în direcția orașului Belgorod-Dnestrovsk din regiunea Odesa și Koblevo din regiunea Nikolaev. Ulterior, armata a avertizat că dronele de tip Shahed și-au schimbat cursul spre orașul Odesa.

Potrivit autorităților de la Kiev, unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au interceptat cu succes cele 10 drone lansate de Rusia. Dronele au fost doborâte deasupra regiunilor Odesa și Nikolaev.

Resturile de la o dronă interceptată au provocat un scurtcircuit în rețeaua electrică a unei instalații de infrastructură critică din Odesa. Incendiul izbucnit din această cauză a fost stins în scurt timp.

De asemenea, șeful administrației militare din regiune, Alexander Prokudin, a anunțat că în timpul bombardamentelor din ultimele 24 de ore, armata rusă a lovit o navă de marfă în Herson. În oraș au fost avariate mai multe case. În urma loviturilor din ultima zi asupra regiunii Herson, o persoană a fost ucisă și alte două, rănite.

0:00
/

Și Ministerul rus al Apărării a anunțat că a doborât o dronă ucraineană deasupra regiunii Belgorod, în noaptea de 28 februarie.